ГоловнаCуспільство

У Затишнянській громаді зібрали майже 34 тис тонн ранніх зернових

У Затишнянській громаді Кам’янського району спокійна та контрольована ситуація. Аграрії завершили збирати ранні зернові та отримали майже 34 тис тонн врожаю. Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«У цей нелегкий час робимо усе можливе для розвитку громади та добробуту мешканців. Працюємо 24/7. Дякуючи ЗСУ, у нас усе спокійно. Не боїмося труднощів та рухаємось уперед», – сказала заступниця голови Затишнянської громади Світлана Таванець.

У громаді працюють аптеки та магазини. Від початку війни вони забезпечені усім необхідним, додала Світлана Таванець.

У звичному режиму функціонують й амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти. Працює й служба екстреної меддопомоги.

«Із відкритим серцем зустрічаємо переселенців. Нині у громаді – 148 внутрішньо переміщених осіб. Допомагаємо їм з житлом та харчуванням, передаємо гуманітарну допомогу. Мешканці згуртувалися та підтримують одне одного», – сказала вона.

Навчальні заклади Затишнянської громади готуються до нового навчального року.

«На першому місці – наші діти. Педагоги докладуть усіх зусиль, щоб хлопці та дівчата отримали якнайкращі знання», – зазначила заступниця голови громади. 

Цьогоріч аграрії засіяли понад 11,2 тис га полів – висаджували, зокрема, горох, ячмінь, рапс. Зібрали майже 34 тис тон ранніх зернових.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook