ГоловнаCуспільство

Провалля у Дніпрі: причини та чи можливий ремонт під час війни

Останнім часом на вулицях Дніпра утворились провали, які наразі неможливо ліквідувати. З початку року комунальники планували поточні ремонти проїзних частин міста на весь 2022-й, навіть до початку повномасштабного вторгнення встигли вкласти близько 8,5 тис. тонн асфальтобетонної суміші. Проте, через введення воєнного стану на сьогодні всі роботи призупинено. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дніпровської міської ради.

«Через неможливість оплати всіх видів робіт Державною казначейською службою України ці роботи на сьогодні довелось призупинити і навіть виникла заборгованість на понад 23 млн грн. Один із прикладів провалля, яке, на жаль, ми не можемо усунути – перехрестя вул. Старокозацької та вул. Андрія Фабра. На сьогодні ця частина огороджена, аби запобігти аварійній ситуації», – зазначив начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Він також додав: «Загалом подібні провалля можуть виникати через промисловий характер міста, є багато покинутих та неробочих мереж, які не позначені на топографічних картах. Ще один вагомий фактор – збільшення кількості опадів: через зволоження ґрунту виникають порожнини та утворюються просадки, провали асфальтового покриття».

На сьогодні у Дніпрі ліквідовують тільки ті провалля, які утворились через пошкодження каналізаційних, водопровідних та зливових мереж. Один з таких прикладів – вулиця Короленка.

«Фахівці виявили, що там пошкодилась каналізаційна мережа. Наразі ми все виправили і готуємо ділянку до асфальтування. На сьогодні заявки щодо будь-яких провалів отримує наше підприємство, фахівці виїжджають на місце та проводять обстеження мереж. Далі – якщо це провалля сталось через пошкоджені каналізаційні або водопровідні мережі, то спочатку ми ліквідуємо поломку і вже потім асфальтуємо. Ці роботи проводить КП «Дніпроводоканал» ДМР власним коштом та коштом підрядних компаній», – зазначив начальник інспекції контролю за ремонтами експлуатаційних мереж КП «Дніпроводоканал» ДМР Сергій Ченчевич.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook