ГоловнаCуспільство

Евакуація з-під обстрілів: у літніх одинаків з Дніпропетровщини є можливість виїхати на захід України

З громад Дніпропетровщини, які знаходяться під постійними ворожими обстрілами, можуть евакуюватися люди старшого віку. Мова про тих, кому за шістдесят і хто не має рідних. Для виїзду у більш безпечні регіони достатньо заяви. Транспортування та розселення безкоштовні. Подробиці розказали у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Бажаючих перебратися у більш безпечне місце збирають у групу. Залізничним транспортом їх евакуюють на захід України. У дорозі людей супроводжує представник громади. На місці – зустрічають та розміщують у санаторіях і гуртожитках.

«Достатньо подати заявку до міської чи селищної ради. Інформацію передадуть до обласного департаменту соцзахисту. Наші фахівці організують евакуацію. Маєте таку потребу чи по сусідству з вами живуть одинаки, знайте – є можливість поїхати у безпечне місце», – сказала заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб. 

Це державна програма. Нею скористалося вже 140 літніх людей регіону. Їх громади – під постійними ворожими обстрілами. Сьогодні на Дніпропетровщині таких 10. Дві у Криворізькому та по чотири громади у Нікопольському і Синельниківському районах.

«Все лише за добровільної згоди людини. Евакуація не примусова, – деталізувала Ольга Горб. – Ми вдячні приймаючій стороні за гостинність. Коли одинокі мешканці Дніпропетровщини у безпеці, ми спокійні». 

У разі виникнення питань звертайтеся до департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської ОВА за номером (056) 720 95 80.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook