ГоловнаCуспільство

У Дніпрі трамваї й тролейбуси готують до роботи в осінньо-зимовий період

Комунальне підприємство «Дніпровський електротранспорт» іще навесні розпочинає підготовку до роботи в осінньо-зимовий період. На сьогодні підприємство вже підготувало 80 % усього рухомого складу: 218 трамваїв, 150 тролейбусів, а також 14 одиниць спеціальної техніки, 15-ту закінчують ремонтувати на базі депо № 3. Йдеться про снігоприбиральні трамваї. Також трамвайне депо має чотири піскопосипальні вагони, які вже завантажені піском. Підприємство заздалегідь наповнює піском і бокси на ухилах та диспетчерських станціях. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міськради.

«Готуватися до осінньо-зимового періоду починаємо ще у квітні. І до 1 жовтня за планом повинні все зробити. З-поміж іншого перевіряємо справність системи опалення у салонах та кабіні водія, заповнюємо пісочниці, слюсарі замінюють мастила у вагонах тощо. Наразі наше депо № 3 вже підготовлено на 98 %», — розповів головний інженер депо № 3 КП «Дніпровський електротранспорт» Олександр Шевченко. 

Водночас начальник зміни депо № 3 Андрій Капленко зазначив: «Під час підготовки снігоочисних вагонів за необхідністю замінюємо щітки, перевіряємо, ремонтуємо рами, панелі тощо. Така техніка має обов’язково бути справною і підготовленою, оскільки від її роботи залежить рух трамваїв під час негоди. Загалом у нашому депо 9 одиниць такої спецтехніки». 

За словами водія трамвая Максима Рудюка, упродовж зимового періоду необхідно, щоб у вагоні завжди був пісок для гарного щеплення коліс з рейками, а відтак — безпечного гальмування. 

«Пісок завантажений у спеціальні бункери вагонів і за допомогою механічних чи електричних важелів він подається під час руху», — пояснив водій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook