ГоловнаCуспільство
Спецтема
Православна Дніпропетровщина

Сьогодні православні молитовно вшановують мучеників Прова, Тараха та Адроніка

Сьогодні православні молитовно вшановують мучеників Прова, Тараха та Адроніка

Сьогодні, 25 жовтня, православні вшановують пам'ять мучеників Прова, Тараха та Андроніка. А також преподобного Косми, єпископа Маїумського, творця каноно, мучениці Домники, святителя Мартіна Милостивого, єпископа Турського, преподобного Амфілохія, ігумена Глушицького.

Святі мученики Пров, Тарах та Андронік постраждали за Христа у 304 році у місті Тарсі Кілікійському. На пропозицію язичників принести жертву ідолам святий Тарах, старий воїн, відповів, що він приносить жертву Єдиному, Істинному Богу в чистому серці. Побачивши твердість святих у сповіданні істинної віри, проконсул переговорив їх до тортур. «Коли моє тіло страждає, – говорив ідолопоклонникам святий Пров, – тоді моя душа зцілюється і пожвавлюється». Спокусники витончувалися в муках, які тільки могла вигадати їх злість, а потім розрубали тіла святих на частини. Християни таємно взяли останки мучеників та поховали.

Православні сьогодні також відзначають перенесення з Мальти до Гатчини частини дерева Животворного Хреста Господнього, Філермської ікони Божої Матері та десної руки святого Іоанна Хрестителя.

Згідно з монастирським статутом, день пісний. Дозволено їжу тільки з олією.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook