ГоловнаCуспільство

У Петриківській громаді запаслися генераторами, заощаджують електроенергію та влаштовують арт-терапію для захисників

Попри війну жителі Петриківської громади Дніпровського району продовжують працювати. Функціонують комунальні заклади і підприємства. Люди об’єдналися навколо допомоги фронту та переселенцям. З розумінням всі поставилися й до стабілізаційних відключень електроенергії та заклику заощаджувати. Нині економія громади – майже 20% на день. Про це йшла мова під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.   

«Від міжнародних партнерів отримали 9 генераторів. Один надпотужний придбали коштом громади. Встановили альтернативні джерела живлення у лікарнях та місцях проживання переселенців. Тож у разі стабілізаційних чи аварійних відключень вони функціонуватимуть»,  розповіла голова Петриківської територіальної громади Наталія Коваленко.  

Енергетичний фронт тут тримають місцеві та підприємці. Громада тимчасово відмовилася від вуличного освітлення, бізнес – від яскравого підсвічування вивісок та реклами.

«До жителів громади з проханням заощаджувати звертаємося у особистих розмовах. Розміщуємо корисну інформацію на сайті та у соцмережах. Нині вони практично не користуються мікрохвильовками, електрочайниками та іншими приборами»,  поділилася Наталія Коваленко. 

Не обходиться у громаді і без мистецтва. Петриківський розпис нині на захисті здоров’я українських захисників.

«Проводимо для них сеанси арт-терапії. Допомагаємо відновлювати їх психологічне та фізичне здоров’я з пензлями та фарбами. Українці – це нація, яка і у важкі моменти життя проявляє себе творчо. А Петриківський розпис – це справжнє лікування кольором та гармонією»,  додала голова громади. 

Для бійців, що нині на передовій, місцеві готують смаколики та закрутки. Збирають на теплу форму та необхідну амуніцію.

На території громади постійно проживає понад 2200 переселенців.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook