ГоловнаCуспільство

Докладають усіх зусиль для уникнення ампутацій: лікарі Дніпра продовжують рятувати поранених з передової

Міські лікувальні заклади Дніпра продовжують рятувати поранених унаслідок бойових дій. Лікарі докладають усіх зусиль, щоб зберегти кінцівки хворим. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

«Лікарня продовжує приймати військових, які потребують лікування як опікових ран, так і дефектів, пов’язаних із мінно-вибуховими травмами та пораненнями. Бувають випадки, коли постає питання щодо ампутацій, але робимо усе можливе, щоб зберегти кінцівки. Хворі з опіками надходять до нас одразу на етапі евакуації, тобто після декількох годин отримання травми. Пацієнтів із великими травмами часто доставляють з інших лікувальних закладів, коли треба зберегти кінцівку. Звісно, такі хворі перебувають у пригніченому стані, але ми їх підбадьорюємо тим, що вони можуть піти з нашого відділення своїми ногами. Тоді їхній настрій вже стає піднесеним. Лікування в середньому триває від трьох до п’яти-шести тижнів. Ми усім для цього забезпечені», — розповів лікар-хірург міської лікарні Максим. 

Серед тих, хто проходить лікування, – Олег. Чоловік отримав низку поранень від вибуху снаряда: «Орда накривала нас постійно. Снаряд вибухнув за кілька метрів від мене. Був при свідомості. Одразу общупав руки, ноги. Хлопці несли мене близько 2 км мінними полями. У результаті — перелом передпліччя, таза, поранення ступні. Після операції довелося кілька днів полежати на животі. Трохи складно було. А сьогодні вже лікарі дозволили лягти на спину. З кожним днем відчуваю приплив сил, з’являється бадьорість».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook