ГоловнаCуспільство

У мерії Дніпра розповіли, як запобіжать замерзанню води у трубах опалення

Щоб труби опалення не розмерзлися за відсутності електропостачання, до складу технічної води додаватимуть сіль. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

«Ухвалено екстрене рішення — до складу технічної води, яка є у системі опалення, додати звичайну технічну сіль. Це допоможе запобігти розмерзанню труб. Місто закупило генератори. Однак їхньої кількості недостатньо, щоб усі котельні постійно працювали на 100 %. Але генераторів достатньо, щоб працювало насосне обладнання. У системі опалення буде сольовий розчин, який сам по собі не замерзає. Також постійно працюватимуть насоси, а відтак — усе по системі циркулюватиме. Це можливо зробити у 70 % котелень. Щодо невеликих котелень, то нині обираємо технічне рішення, яким чином там це можна зробити», — розповів заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

За словами начальника відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислава Макарця, 85 % будинків ОСББ у місті отримують тепло від центральної системи теплопостачання. 

«Додаватимуть сольовий розчину до магістральної води, щоб у разі тривалого відключення електрики не розмерзлася система. Як тільки закінчиться опалювальний сезон, воду спустять зі стояків, додатково промиють систему, щоб не було корозії. Низка будинків ОСББ мають індивідуальні котельні. Якщо вони додатково обладнані джерелами живлення, то можемо теж рекомендувати додавати сольовий розчин у систему. Для таких будинків необхідно забезпечити циркуляцію теплоносія (води) в їхньому закритому контурі або встановити джерело резервного живлення для підтримки циркуляції. За відсутності такого джерела може так статися, що систему доведеться спускати. Її потім можна буде заповнити, коли на вулиці плюсова температура або з уже підготовленим гарячим теплоносієм. Словом, систему можна відновити після аварійного спускання», — зазначив Владислав Макарець.

Голова правління будинку ОСББ Наталія Абрамова розповідає: «У нашому будинку нижнє подання опалення і, щоб не розмерзлася система, утеплили вікна, які провітрюють введення в систему. Загалом контролюємо зараз подання температури».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook