ГоловнаCуспільство

У 2022 році “Дніпрогаз” встановив 20 нових ШГРП

Для забезпечення стабільного розподілу газу споживачам та підвищення рівня безпеки протягом минулого року фахівці «Дніпрогазу», який працює під брендом Регіональної газової компанії РГК, встановили 20 нових шафових газорегуляторних пунктів виробництва заводу RGC Production. Загальна вартість виконаних робіт разом з обладнанням склала 5,3 млн грн.

Сучасні ШГРП, вироблені на заводі RGC Production – це комплекс високоякісного газорегулюючого обладнання, яке оснащене приладами автоматики, італійськими регуляторами фірми Pietro Fiorentini, а також системою багатоступеневого захисту. Їх основна задача – мінімізація витоків газу та попередження виникнення аварійних ситуацій. Крім того, ШГРП забезпечують коректну та безпечну роботу приладів у будинках споживачів, регулюючи тиск газу. Фільтри шафового газорегуляторного пункту очищують блакитне паливо перед подачею його споживачам.  

«Для модернізації зношеної газорозподільної системи міста у поточному році ми плануємо встановити ще 42 нові шафові газорегуляторні пункти, - розповідає заступник головного інженера АТ «Дніпрогаз» Олег Лесечко. – Обладнання забезпечуватиме сталий та надійний розподіл газу для майже 5 тис домогосподарств Дніпра та Дніпровського району, а також 20 комунально-побутових об’єктів». 

Модернізацію обладнання технічні підрозділи «Дніпрогазу» щорічно проводять у рамках затвердженого державним регулятором Плану розвитку. Усі роботи з модернізації  та реконструкції системи газопостачання фінансуються за рахунок тарифу на розподіл блакитного палива. Саме тому вчасна оплата споживачами послуг з доставки газу забезпечує виконання комплексної реконструкції газових мереж у встановлені терміни.

Загалом у 2022 році на інноваційних українських заводах RGCProduction виготовлено 1222 ШГРП та 266 вузлів обліку газу. Більша частина даного обладнання вже зараз використовується для відновлення газопостачання в постраждалих від війни населених пунктах України.

Тримаємо енергетичний фронт країни - працюємо на Перемогу!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook