ГоловнаCуспільство
Спецтема

На Дніпропетровщині вже понад 440 дітей щепили від COVID-19 педіатричною вакциною

На Дніпропетровщині вже більш ніж 440 дітей від 5 до 11 років імунізували від COVID-19. Щепили спеціальною педіатричною вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Її в медзакладах області у наявності майже 27 тис доз. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Усі батьки за бажанням можуть щепити малечу від ковіду спеціальною вакциною. Одна доза такої містить утричі менше активної речовини. Вона безпечна для дітей від 5 років та має низький відсоток ускладнень. Понад 440 дітлахів області вже щепили», – зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Тетяна Квітницька.

Педіатрична вакцина доступна в усіх центрах вакцинації регіону. Імунізувати дитину можна безкоштовно. Батьки мають прийти з малечею до пункту щеплення. Взяти з собою паспорт, свідоцтво про народження дитини та картку профілактичних щеплень. Довідка від педіатра не потрібна.

Головне, щоб у дитини не було симптомів ГРВІ. Якщо у малечі тяжке захворювання, потрібно завчасно проконсультуватись з сімейним лікарем, додала Тетяна Квітницька.

Нині на Дніпропетровщині працює 20 центрів масової вакцинації, 198 пунктів щеплення та 60 мобільних бригад. Загалом в наявності 258 тис доз препаратів – Comirnaty від Pfizer/BioNTech, CoronaVac та Janssen від Johnson & Johnson.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook