ГоловнаCуспільство

Онлайн черга та безкоштовний доступ: у Васильківській громаді запрацював Центр активності громадян

У Васильківській громаді Синельниківського району відкрили Центр активності громадян. Простір для місцевих жителів. Тут вони можуть проводити тренінги та консультації. Збиратися для обговорення важливих питань. Або ж приходити, щоб попрацювати онлайн. Для цього у приміщенні є все необхідне – техніка та доступ до мережі. Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

Приміщення для Центру обирала громада. Ремонт у ньому – також їх зона відповідальності. Меблі для простору надала Програма EGAP. А ще – ноутбуки, екран і проектор для презентацій та необхідне для онлайн зустрічей програмне забезпечення.

«Громадам не вистачає просторів, де місцеві могли б збиратися, дискутувати, проводити конференції, – ділиться регіональна координаторка Програми EGAP у Дніпропетровській області Наталія Піскоха. – Запропонували створити. Головна вимога – приміщення для центру. Після – вільний доступ до нього. Прийти може кожен. Бронювання часу для заходу через Google календар».

Васильківський простір може вмістити щонайменше сорок людей. У громаді впевнені – попитом він користуватиметься.

«У нас активна молодь та громадськість. Тут вони зможуть збиратися для обговорення креативних ідей, написання грантів, – каже спеціалістка з розвитку Васильківської громади Вікторія Варава. – Нерідко до нас приїздять психологи. Під час війни працюють як з місцевими, так і з переселенцями. Ця локація  комфортна для таких зустрічей».   

Центр активності громадян запрацював і у Межівській громаді. 

Програма EGAP фінансується Швейцарією і виконується Фондом Східна Європа у співпраці з Мінцифрою та Фондом Innovabridge.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook