ГоловнаCуспільство

В одній з обласних дитячих лікарень Дніпра з’явився унікальний стоматологічний рентген аппарат

У Дніпрі в одній з обласних дитячих лікарень з’явився новітній стоматологічний візіограф. Завдяки цьому рентген-апарату лікування маленьких пацієнтів стало якіснішим та доступнішим. Стоматологи лікарні тепер можуть дуже швидко отримати знімок зубів прямо в кріслі, не відправляючи дітлахів в інші кабінети. Про це повідомляє 9 телеканал на своїй сторінці у Facebook.

Стоматологічний візіограф у лікарні з’явився нещодавно. За допомогою цього апарату спеціалісти можуть виявити запальні процеси твердих тканин зубно-щелепної системи.

Лікар-стоматолог Віталій ділиться, що цей прилад значно полегшує роботу, оскільки тепер можна контролювати процес лікування на кожному етапі.

Лікарі зазначають, що головною перевагою візіографа є його мобільність. Оскільки він дає змогу проводити лікування під наркозом і контролювати процес прямо в кріслі. Також він не потребує спеціальних кімнат та не створює ренгеномічне навантаження на дитину, тобто зовсім не опромінює її.

Придбати лікарні цей апарат допоміг німецький фонд Конрада Аденауера спільно з академією жінок EAF Берлін. Учасниця цього проекту Ірина Грицай каже, що завдяки висвітленню подій в Україні міжнародні організації змінюють свій напрямок і потужно допомагають українцям.

«Саме завдяки цим жінкам лікарня сьогодні придбала даний стоматологічний рентген-апарат. Чому саме ця лікарня? Тому що це по суті останній оплот медичної допомоги з урахуванням територіального розташування даної лікарні. Оскільки ми знаємо, що цю лікарню відвідують багато діточок, які приїхали з окупованих територій та територій де зараз відбуваються активні бойові дії»,- розповідає помічниця ректора ДДУВС Ірина Грицай.

Лікарі діляться, що за два тижні роботи стоматологічного кабінету з новітнім обладнанням їм вдалося вилікувати вже близько 20 дітей, адже попит на ці процедури дуже високий.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook