ГоловнаCуспільство

Роботу Кличка на посаді мера позитивно оцінюють майже 70% киян та 65% переселенців

За останній рік ставлення киян до роботи міської влади значно покращилося. Зокрема, понад дві третини киян задоволені діяльністю мера столиці Віталія Кличка. Про це йдеться у дослідженні соціологічної групи «Рейтинг», опублікованому сьогодні. 

«За останній рік оцінки діяльності місцевої влади, соціальних та комунальних служб серед киян значно покращилися. Зокрема діяльністю міського голови Києва Віталія Кличка задоволені 68%. Комунальними службами Києва задоволені майже 70% місцевих мешканців. Діяльністю громадського транспорту задоволені більше 80% киян», - йдеться у повідомленні групи «Рейтинг». 

Це найвища оцінка діяльності міської влади за останні 5 років. 

Приміром, у 2019 році роботу комунальних служб схвально оцінювали лише 23% киян (зараз – 69%), роботу громадського транспорту – 43% (сьогодні – 78%).

Серед переселенців, які зараз мешкають у Києві, 65% відповіли, що задоволені діяльністю мера Києва. Роботою комунальних служб задоволені 83% ВПО, а роботою міського транспорту - 86%. Роботою соціальних служб задоволені більше половини опитаних киян. Серед переселенців таких більше 80%. 

Порівняльне дослідження «Настрої киян та переселенців» проводилося з 16 по 27 лютого серед мешканців Києва та переселенців, які приїхали у місто, від 18 років і старше, методом інтерв’ю face-to- face. Було опитано 800 киян та 800 переселенців. Вибірка репрезентативна за віком і статтю. Статистична похибка не більше 3,5%.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook