ГоловнаCуспільство

«Дніпрогаз» продовжує роботи з встановлення індивідуальних лічильників газу

АТ «Дніпрогаз» інформує мешканців Дніпра та Дніпровського району про перелік адрес, за якими у 2023 році будуть продовжені роботи з дооснащення індивідуальними лічильниками газу.

Фахівці «Дніпрогазу» продовжують встановлення індивідуальних приладів обліку газу для споживачів. Нагадуємо, що НКРЕКП у 2017 році був переглянутий та затверджений перелік багатоквартирних будинків, де АТ «Дніпрогаз» має встановити загальнобудинкові лічильники газу. За такими адресами фінансування на встановлення індивідуальних лічильників газу державним регулятором в тарифі на розподіл не передбачено.

Адреси, за якими «Дніпрогаз» буде встановлювати індивідуальні прилади обліку у поточному році, можна переглянути за посиланням:

https://cutt.us/FrW8T

Клієнти АТ "Дніпрогаз" будуть проінформовані про дату встановлення лічильників за їх адресою відповідними оголошеннями на під’їздах або інформаційних дошках біля них.

Для узгодження/коригування дати та часу виконання робіт за вказаними адресами споживачі газу можуть звертатись за номерами телефонів:

(095) 032-53-51 - для мешканців Шевченківського та Соборного районів.

Телефонні звернення за вказаним номером приймаються з 08.00 до 12.00.

(067) 507-15-51, (067) 507-01-99, (067) 507-31-40 – для мешканців Центрального, Новокодацького, Чечелівського, Самарського, АНД та Індустріального районів.

Телефонні звернення за вказаними номерами приймаються з 08.00 до 17.00.

Нагадуємо, що згідно до вимог чинної редакції Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» з 1 січня 2023 року споживання блакитного палива в Україні можливе лише за умови його приладового обліку.

Акцентуємо увагу, що у разі відмови споживача від встановлення приладу обліку за кошти «Дніпрогазу»  Закон зобов'язує Оператора ГРМ припинити їм розподіл енергоресурсу.

Нагадаємо, що роботи з встановлення приладів обліку АТ «Дніпрогаз» виконує для клієнтів безкоштовно, а для монтажних робіт виділяється необхідна кількість розхідних матеріалів. Однак, коли окрім встановлення лічильника газу у квартирі необхідно замінити застарілий вимикаючий пристрій (газовий кран) чи підвідні шланги до газових приладів, їх вартість сплачує власник газифікованої квартири.

Споживач газу також повинен забезпечити вільний доступ до газової труби. Для встановлення лічильника слід заздалегідь відсунути меблі, зняти навісні полиці - прибрати все, що може перешкоджати проведенню монтажних робіт.

Зауважимо, що тривалість виконання робіт із встановлення лічильників напряму залежить від організованості споживачів газу. З метою оперативного завершення зварювальних робіт та відновлення подачі блакитного палива «Дніпрогаз» закликає мешканців нашого міста до діалогу, просить не перешкоджати реалізації державної програми та своєчасно забезпечувати безперешкодний доступ у ваші домоволодіння. Саме завдяки плідній співпраці з клієнтами оснащення лічильниками газу зварювальні бригади компанії виконують у найкоротші терміни.

Аби відрізнити фахівців Дніпрогазу від псевдогазовиків або шахраїв, завжди перевіряйте документи осіб, які до вас завітали. Усі спеціалісти АТ "Дніпрогаз" мають при собі службові посвідчення встановленого зразку та одягнені у спецодяг з корпоративною символікою. Тож радимо бути пильними.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook