ГоловнаCуспільство

З початку року "Дніпрогаз" встановив понад 3 тисячі індивідуальних лічильників

АТ «Дніпрогаз» продовжує роботи з дооснащення індивідуальними лічильниками газу мешканців Дніпра та Дніпровського району. Впродовж 2023 року фахівці АТ "Дніпрогаз" встановили для клієнтів майже 3,3 тисячі індивідуальних приладів обліку.

«Дніпрогаз» нагадує, що згідно до вимог чинної редакції Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» з 1 січня 2023 року споживання блакитного палива в Україні можливе лише за умови його приладового обліку.

Акцентуємо увагу, що у разі відмови споживача від встановлення приладу обліку за кошти «Дніпрогазу» Закон зобов’язує Оператора ГРМ припинити їм розподіл енергоресурсу.

Роботи з встановлення приладів обліку АТ «Дніпрогаз» виконує для клієнтів безкоштовно, а для монтажних робіт виділяється необхідна кількість розхідних матеріалів. Однак, коли окрім встановлення лічильника газу у квартирі необхідно замінити застарілий вимикаючий пристрій (газовий кран) чи підвідні шланги до газових приладів, їх вартість сплачує власник газифікованої квартири.

Споживач газу також повинен забезпечити вільний доступ до газової труби. Для встановлення лічильника слід заздалегідь відсунути меблі, зняти навісні полиці – прибрати все, що може перешкоджати проведенню монтажних робіт.

«Тривалість виконання робіт із встановлення лічильників напряму залежить від організованості споживачів газу. З метою оперативного завершення зварювальних робіт та відновлення подачі блакитного палива ми закликаємо мешканців нашого міста до діалогу, просимо не перешкоджати реалізації державної програми та своєчасно забезпечувати безперешкодний доступ у ваші домоволодіння. Саме завдяки плідній співпраці з клієнтами оснащення лічильниками газу зварювальні бригади нашої компанії виконують у найкоротші терміни»,- зазначають у прес-службі компанії.

Аби відрізнити фахівців компанії від псевдогазовиків або шахраїв, завжди перевіряйте документи осіб, які до вас завітали. Усі спеціалісти АТ “Дніпрогаз” мають при собі службові посвідчення встановленого зразку та одягнені у спецодяг з корпоративною символікою. Тож радимо бути пильними.

Адреси, за якими «Дніпрогаз» буде встановлювати індивідуальні прилади обліку у поточному році, можна переглянути за посиланням: https://dpg.naftogaz.com/новини/

Клієнти АТ “Дніпрогаз” будуть проінформовані про дату встановлення лічильників за їх адресою відповідними оголошеннями на під’їздах або інформаційних дошках біля них.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook