ГоловнаCуспільство

Мешканці Іларіонівської громади про нічний ворожий терор: ніколи не пробачимо агресору такої підлості

Всюди битий шифер, скло та цегла, потрощені дошки, вивалені вікна. Багатоповерхівки зі знесеними дахами, вирваними дверима й лоджіями. Минулу ніч мешканці Іларіонівської громади Синельниківського району називають пекельною. Нині люди «розгрібають» наслідки ворожої атаки. Рятують вцілілі речі, намагаються привести до ладу понівечені квартири. 

Потужний вибух стався вночі, полетіти шибки, посипалась штукатурка. Люди кажуть, вдячні Богу, що всі залишилися живими.

Зізнаються, й уявити не могли, що таке могло статися в їхньому селищі. Підло, коли всі спали.

Місцева вчителька Алла Миколаївна мешкає на третьому поверсі однієї з постраждалих багатоповерхівок. Згадує, найбільше перелякалась за онуків. Один ще зовсім немовля – йому всього десять днів від народження. Іншому 5 років.

«Це все трапилося у дві секунди. Найбільше моїй спальні дісталося. Перший порив – бігти у кімнату, де малі знаходились. Старший онук прокинувся і сказав: бабусю, ми так добре жили! За що нам все це? Та картина, мабуть, до кінця днів перед очима стоятиме. В квартирі ні вікон, ні дверей», – розповіла Алла Миколаївна.  

А пенсіонерка Наталія Іванівна лише два тижні тому закінчила ремонт. Зробила натяжні стелі. Під час ворожої атаки була вдома із сином.   

«Син стояв у коридорі. А я поки вийшла зі своєї спальні, на мене почало все летіти. Даху зовсім нема – світиться наскрізь. Всі чотири вікна вибиті, нові двері вилетіли. Нічого немає. Рідні боялися за мене, бо перенесла два інсульти», – сказала Наталія Іванівна. 

Постраждала і квартира батька пані Людмили. Жінка каже, на щастя, тато гостював у неї вдома. Подзвонили й розповіли про те, що сталося, сусіди.

«Приїхали сюди. В шоці й досі. Ненавиджу Росію. За все те зло й горе, яке вона несе. Все буде Україна. Ми віримо, що все буде добре», –запевнила Людмила. 

На місці створена спеціальна комісія. Її представники пройшлися оселями людей та визначилися із першочерговим фронтом робіт.

«Видаємо мешканцям плівку, аби вони могли тимчасово закрити вікна. Далі будемо вирішувати питання залежно від того, яка допомога потрібна жителям кожній з понівечених квартирі. Нікого у біді не залишимо», – зазначила заступниця голови громади Тетяна Безп’ята.

На місці працюють гуманітарні місії від міжнародних організацій. Вони надають людям речі першої необхідності. А ще будівельні матеріали.  

Масовану атаку на Дніпропетровщину ворог здійснив в ніч на 22 травня. Запустив ракети й БПЛА.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook