ГоловнаCуспільство

Дніпро піклується: у місті ремонтують тротуар на вул. Святослава Хороброго з урахуванням норм доступності 

Комплексний ремонт тротуарів з урахуванням потреб людей з інвалідністю та маломобільних. Саме таке завдання перед профільним департаментом мерії ставить міський голова Борис Філатов. Нині ж такий ремонт тротуару триває на вул. Святослава Хороброго, на ділянці від вул. Михайла Грушевського до вул. Виконкомівської (непарна сторона). Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Демонтуємо старе асфальтове покриття, плитку – і укладемо нові. При виконані цих робіт понижуватимемо бордюри у місцях пішохідних переходів, а ще улаштуємо тактильну плитку. Тож ремонтні роботи відповідатимуть нормам доступності. Довжина ділянки, що ремонтується, — близько 500 метрів. Роботи плануємо закінчити тут за півтора місяця. Цього року приділяємо увагу оновленням пішохідних зон у місті. А загалом там, де ремонтуємо дороги, тобто проїжджі частини, робимо ще й тротуари. Цього року у планах оновити близько 40 тис. квадратних метрів пішохідних зон», — розповів начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов. 

Водночас робітник підрядної організації, яка виконує згаданий ремонт, Андрій Бутенко розповідає: «Задіяна бригада з 7-8 осіб. Особливість цього ремонту у тому, що тут досить багато комунікацій. Це враховуємо, щоб зробити все як годиться. Плитка теж гарної якості». 

Місцевий мешканець Сергій Миколайович додає: «Дуже добре, що взялися за цей тротуар. Він був уже у геть поганому стані — місцями ноги можна було поламати та багнюки по коліна. Дуже добре, що попри складні часи у місті тривають ремонтні роботи. Усе для людей!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook