ГоловнаCуспільство

Чергова допомога від мерії Дніпра: військовим передали ще два десятки тепловізорів

Мерія Дніпра продовжує активно допомагати фронту. Місто неодноразово  відправляло на передову придбані безпілотники, військове спорядження та іншу техніку. За час повномасштабної війни на різне оснащення, а також зведення оборонних споруд і субвенції військовим Дніпро вже витратив понад 2 млрд гривень та продовжує допомагати армії. Цього разу військовим передали чергову партію тепловізорів. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«З початку року наш департамент закупив 190 таких приладів. Наприклад, за минулий місяць передали біля 70-ти тепловізорів, а сьогодні ще два десятки. Сподіваємося, допомога обовʼязково пришвидшить перемогу над ворогом. Дніпро — один із лідерів щодо надання допомоги військовим. Мерія щотижня передає на фронт різне спорядження, яке так необхідне військовим», — зазначив  заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту міської ради Дмитро Редька, який 15 липня, чергує по місту.

За словами військового з позивним Шаміль, тепловізори постійно необхідні на фронті. 

«Вони  необхідні для своєчасного виявлення противника в темну пору доби, в умовах обмеженої видимості. А відтак — це дозволяє зберегти життя та здоров’я наших військових. Отримані тепловізори цілком відповідають  вимогам і критеріям для виконання бойових задач. Дуже вдячні Дніпровській міській ради. Вже неодноразово від мерії отримували  тепловізори, автівки, квадрокоптери тощо», — підкреслив військовий з позивним Шаміль. 

Під час інспекційного обʼїзду черговий по місту відвідав і укриття в  НВК-ліцеї № 100 (площа Успенська, 1), яке розраховане на 500 осіб. 

«Перевіривши укриття переконався, що тут все підготовлено. Виконано ремонт приміщення, працюють комунікації (вентиляція, каналізація). За необхідності, тут можуть підключити генератор для альтернативного електроживлення. Працює укриття цілодобово, тож будь-хто може прийти сюди і перечекати небезпеку», — сказав Дмитро Редька. 

Адміністраторка згаданого закладу освіти Ольга Курватова додала: «В укритті є кімната психолога, медпункт, кімната для дітей, відвідувачів із домашніми тваринами, ігрова. Є запаси води. Мешканці мають цілодобовий доступ до укриття. Є відповідний графік чергування співробітників, згідно з яким вони завжди на місці».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook