ГоловнаCуспільство

«Кожен крок ремонту узгоджували з громадськістю» - місцеві мешканці про оновлений сквер Янгеля

Відсутній асфальт, бруківка та гори сміття. Таким сквер Янгеля памʼятає місцева мешканка Лариса Сурженко. Жінка каже, що цей сквер - транзитна зона. Вона зʼєднує густонаселені вул. Янгеля та Новокримську. Раніше, особливо у дощову погоду, там неможливо було ходити. 

«У 2020 році за зверненнями мешканців та за підтримки голови Громадської ради Геннадія Корбана почалась реконструкція цього скверу. І кожен крок цієї реконструкції узгоджували з громадськістю. Ми разом узгоджували проєкти, ми обирали колір бруківки. Тобто по всіх моментах з нами радились. Також тут одразу засіяли газон, і дуже добре, що завдяки департаменту парків та рекреації тут зробили точку водопостачання. Я дуже вдячна нашій владі, яка постійно з нами на звʼязку та робить все на благо людей», - каже Лариса Сурженко. 

У 2019 році сквер Янгеля перейшов на баланс КП «Міська інфраструктура» ДМР. Його почали ремонтувати. Цьогоріч тут оновили парапети та встановили нові накладні лави. 

«Також ми зробили точку підключення води, аби повноцінно поливати зелені насадження. Крім цього, ми демонтували старий паркан, який був розміщений на алеї. Його часто ламали вандали, а ми постійно його замінювали. А тепер сквер буде більш широким та відкритим. Щодо безпеки дітей та дорослих, ми встановили паркан біля дороги, аби діти туди не вибігали. Також хочу звернутися до наших мешканців з проханням бережливо ставитися до комунального майна. Бо два тижні тому ми завершили встановлення нових парапетів, а вже сьогодні бачимо, що їх розмалювали», - зазначає директор КП «Міська інфраструктура» ДМР Олексій Тесля.

Також у сквері для малечі організовують івенти, на які запрошують аніматорів. Це і майстер-класи та ігротеки. Дізнатись про анонси можна на сторінці департаменту https://www.facebook.com/dmr.parks

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook