ГоловнаCуспільство

Передай інформацію про гніздо – захисти лелек: ДТЕК Дніпровські електромережі запустив нову функцію на сайті

ДТЕК Дніпровські електромережі запустив нову функцію на сайті, за допомогою якої жителі області можуть повідомити про виявлені гнізда лелек на електроопорах та стан птахів в нихЦей новий  функціонал стане важливим інструментом у захисті птахів та попередженні відключень світла у клієнтів через обвалення гнізд на електричні дроти. Компанія розробила його в рамках власного еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки, який вже допоміг захистити понад 10 тисяч білих лелек в Україні.

Нова функція на сайті Оператора системи розподілу «#Лелеченьки: передай інформацію про гніздо» дозволить клієнтам повідомити про виявлені гнізда на електричних опорах та надати інформацію про кількість та стан птахів в ньому. Це допоможе енергетикам ДТЕК Дніпровські електромережі оперативно дізнаватися де саме з’явилися нові гнізда, щоб в подальшому укріплювати їх спеціальними захисними платформами, а також передавати важливі дані про лелек орнітологам-науковцям. Укріплення гнізд дозволяє захистити лелек від ураження струмом або загибелі через руйнування гнізда. А також попередити аварії на лініях та відключення світла у клієнтів.

«Попри війну ДТЕК Дніпровські електромережі продовжує розвивати  інфраструктуру електромереж,  застосовуючи сучасні цифрові технології та спираючись на принципи сталого розвитку. Наша мета – надавати українцям якісні послуги з електропостачання та бути максимально дружніми до довкілля. Нова функція на сайті є продовженням проєкту із захисту білого лелеки #Лелеченьки. За підрахунками екологів, за останні 10 років ми вже допомогли захистити понад 10 тисяч особин білого лелеки. З новою функцією на сайті та за допомогою наших клієнтів ми зможемо зберегти ще більше цих символічних для українців птахів», – підкреслили у компанії.    

Щоб передати інформацію про виявлене гніздо, необхідно:

  1. перейти на сайт ДТЕК Дніпровські електромережі та відкрити розділ «#Лелеченьки: передай інформацію про гніздо»
  2. натиснути кнопку «Детальніше», заповнити форму та відправити її   

Після отримання та перевірки інформації енергетики, в разі такої необхідності, перенесуть гніздо на захисну платформу. 

 

Нагадаємо, на початку липня ДТЕК Дніпровські електромережі у співпраці із Західноукраїнським товариством птахів долучився до міжнародного проєкту польського товариства орнітологів Małopolskiego Towarzystwa Ornitologicznego з вивчення та захисту білого лелеки. В рамках проєкту енергетики допомогли вченим-орнітологам окільцювати на Дніпропетровщині 21 лелеченя в гніздах на електроопорах. Кільцювання дозволить відстежувати шляхи міграції, вплив на популяцію зовнішніх факторів в різних країнах світу, кількість птахів, що повертаються в країну. Участь у цій міжнародній ініціативі компанія взяла відповідно до ESG стратегії та продовжуючи власний еколого-просвітницький проєкт #Лелеченьки

Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook