ГоловнаCуспільство

У Дніпрі фіксують збільшення порушень правил паркування: з чим це повʼязано

У Дніпрі за серпень 2023 року було зафіксовано 17 126 порушень правил дорожнього руху щодо зупинки, стоянки транспортних засобів та паркування. У порівнянні з липнем їхня кількість збільшилась на 1 013 (у липні – 16 113 штрафів). Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Це пов’язано зі збільшенням кількості скарг містян на неправильне паркування у дворах. А відтак – і посиленням контролю за дотриманням правил паркування на дворових територіях. Інспектори виявляють залишені авто на пішохідних доріжках, тротуарах, клумбах, дитячих майданчиках, газонах. На порушників накладають адміністративні стягнення у вигляді штрафів. Повідомити про порушення правил паркування можна на гарячу лінію інспекції: 068-578-04-37. Або надіслати звернення на електронну пошту: dpparkcontrol@gmail.com», – прокоментувала під час брифінгу 5 вересня заступниця начальника відділу організаційно-аналітичної роботи, інформаційних технологій та забезпечення діяльності інспекції з питань контролю за паркуванням Наталія Довгопола.

Вона також додала: «За серпень до бюджету міста від сплати штрафів за неправильне паркування надійшло 4 млн 724 тис. грн». 

За серпень у Дніпрі за злісні порушення правил паркування на спеціальні майданчики було евакуйовано 538 транспортних засобів (у липні— 440).

«Також за минулий місяць наше підприємство опрацювало 59 звернень громадян щодо облаштування паркувальних майданчиків, перевірки законності ведення діяльності на майданчиках для паркування, демонтажу незаконно встановлених пристроїв. У ході опрацювання було виписано 14 приписів щодо усунення порушень та демонтовано 22 незаконно встановлені технічні пристрої. Йдеться про різні обмежувачі руху, замки, стовпчики. До кінця року планується встановити 90 нових антипаркувальних стовпчиків для безпеки містян та дотримання правил паркування», – додав начальник виробничого-технічного відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Андрій Осипов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook