ГоловнаCуспільство

Обговорили ймовірні напрямки співпраці: начальник ОВА зустрівся із Послом Держави Ізраїль в Україні

Начальник ОВА Сергій Лисак зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелем Бродським. Це перший його візит до Дніпропетровщини після початку великої війни. Говорили про особливості життя прифронтової області. А ще підняли питання ймовірних напрямків подальшої співпраці.

«Вдячний Державі Ізраїль за підтримку, яку вона надає нашій країні у боротьбі за суверенітет та незалежність. Неоціненна й гуманітарна допомога Дніпропетровщині, – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак. – Деякі райони області знаходяться під постійними обстрілами ворога і ми маємо чимало руйнувань. Тому зацікавлені у спільних проєктах з відбудови».

Головний акцент у цьому напрямку на об’єкти соціальної сфери. Особливо – ліцеї та гімназії. Відновити їх маємо заради наших дітей, зауважив очільник регіону.

«Зараз багато говорять про відбудову України, залучення інвестицій. Готові розказати про ваші проєкти нашим компаніям, бо цікавість Ізраїлю до цього питання дуже велика», – запевнив Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський.

А для того, щоб робота з партнерськими державами та іноземним бізнесом була ефективною, в області створили Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook