ГоловнаCуспільство

Прибрали солоні огірки, а бобові додають до гарніру: меню у школах Дніпра вдосконалюють за порадами батьків

Кебаб з сиром, макарони, овочевий салат та фрукти – у Дніпрі презентували нове шкільне меню. Дегустували його під час ранкового шоу на телеканалі «ДНІПРОTV», аби кожен мав змогу побачити зранку, чим сьогодні годуватимуть дітей (https://fb.watch/n91A09Frdo/https://t.me/dniprotv/51720).

За словами керівника компанії «Олімпіус Консалт» Михайла Торощина, після зауважень батьків вони відмовились від солоних огірків, хоча ті передбачені у меню за нормою постанови Кабміну № 305. А бобові тепер не будуть основним гарніром, а лише стануть доповненням.

«Так, ми дійсно припускались помилок через те, що ми як оті відмінники досконально вивчили постанову Кабміну № 305 і чітко її дотримувались. Наприклад, щодня мають бути овочеві салати, і їх має йти 100 грамів. Щодня мають бути і гарніри – і та квасоля, яка викликала невдоволення батьків, якраз була гарніром. Але завдяки зауваженню батьків, ми стали адаптувати запропоноване Кабміном меню, і тепер квасоля – це доповнення. Прибрати її зовсім ми не можемо, бо бобові мають бути у меню за нормою постанови. Щодо солі, то її вживання має бути обмеженим, аби харчування було корисним та збалансованим для дітей», – прокоментував Михайло Торощин в ефірі шоу «Ранок з ДНІПРОTV».

Щодо салатів. За словами керівника компанії-постачальника, до них додають заправку в окремому пакетику. У процесі готування цієї страви заправку додавати не можна, оскільки згідно з вимогами постанови салат необхідно заправляти безпосередньо перед вживанням. Це логічно, адже заправлений салат має прожити лише дві години, після – його вживати не можна.

«Стосовно транспортування. На виробництві всі бокси з їжею проходять шокове охолодження до температури +3 - +5 градусів Цельсія. Далі ці бокси ми поміщаємо в машину, де також зберігається вищезазначена температура. І в школі бокси перебувають під такою ж температурою. Перед подачею дітям кожен бокс розігрівають не у мікрохвильовій печі, а в тепловій шафі. Там їжа нагрівається конвенційно до комфортної температури, а це приблизно понад 60 градусів Цельсія», – додав Михайло Торощин.

Дегустація шкільного меню, а також розбір всіх питань від батьків буде проходитиме з понеділка по четвер о 09:00 в ранковому шоу «ДНІПРОTV». 

Також компанія «Олімпіус Консалт» створила гарячу лінію, куди батьки можуть звертатись із скаргами та пропозиціями щодо шкільного меню. Зателефонувати можна за номером 056 755 07 96 або надіслати лист на електронну пошту: olimpiuscontact@gmail.com

Також зв’язатись з компанією можна у соціальних мережах:

Телеграм - https://t.me/olimpius_consult

Фейсбук - https://www.facebook.com/profile.php?id=61550816956518

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook