ГоловнаCуспільство

«Зброя Перемоги. Світ з Україною»: на Дніпропетровщині ввели в обіг нову поштову марку

Напередодні Дня захисників і захисниць на Дніпропетровщині ввели в обіг нову поштову марку. Випуск – другий із серії «Зброя перемоги». Зображена техніка, яку передали міжнародні партнери для боротьби з російською агресією. Спецпогашення символічно провели на території вуличної експозиції музею АТО. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. 

«Із самого початку повномасштабного вторгнення Україна не сама у своїй боротьбі. Маємо надійних союзників. Керівництво держави, дипломатія потужно працюють над тим, аби наша країна отримала ще більше зброї. Вона допоможе нам швидше здобути Перемогу. Нова марка – на знак вдячності нашим іноземним партнерам», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов. 

Він наголосив, що демократична коаліція України та західних держав відіграє ключову роль у боротьбі проти агресора.

На презентованій марці зображені кращі зразки озброєння. Зокрема, британський Challenger 2, німецький Leopard, американські Patriot та Bradley. Техніка, яку опанували українські військові та яку активно використовують на полі бою.

«Випуск створений нашою командою. За підтримки Офісу Президента України та посольств США, Великої Британії, Німеччини та Франції. Відсьогодні марку можна придбати у відділеннях Укрпошти і онлайн», – сказав операційний директор Східного регіону АТ «Укрпошта» Антон Ізотов.

Дніпрянка Антоніна каже, сама марки не збирає. Але дуже правильно випускати їх до знакових приводів, дат, подій. Закарбовувати в них сучасну історію.

«Зараз нашим оборонцям тяжко. Йде повномасштабна війна. І дуже цінно, що країни цивілізованого світу простягають нам руку допомоги. Я навіть не очікувала такої підтримки», – розповіла жінка. 

Тираж поштового випуску – 160 тис примірників. Частина коштів з їх продажу піде на дрони для оборонців.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook