ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина представила на всеукраїнському фестивалі Петриківський розпис та козацькі пісні

Дніпропетровська ОВА долучилася до організації всеукраїнського фесту «Жива культура – живий світ». На зустрічі у Києві область презентувала вироби майстрів Петриківського розпису та козацькі пісні. Про це повідомили в ОВА.

«2023-й рік знаковий для Дніпропетровщини. Відзначаємо 10-річчя внесення Петриківського розпису до ЮНЕСКО. Пишаємося і нашими козацькими піснями, які теж належать до нематеріальної культурної спадщини людства. Саме тому на фестивалі представили саме їх», – розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. 

Фест об’єднав майстрів з різних куточків країни. Гості могли ознайомитися з проявами живої культурної спадщини та поспілкуватися з її носіями. Окрім Дніпропетровщини, приїхали митці з Вінниччини, Полтавщини, Сумщини, Івано-Франківщини, Одещини та Волині. Були й кримські татари.

Вони організували майстер-класи, підготували виставку народної творчості та заспівали козацьких пісень. А ще – частували українським борщем, який приготували просто неба.

Зустріч присвятили 20-й річниці Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної спадщини. Її провели під патронатом Національної комісії України.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook