ГоловнаCуспільство

Паркування на 124 майданчиках Дніпра у вихідні стало безкоштовним

У Дніпрі робоча група оцінила завантаженість майданчиків для паркування по місту у вихідні. Виявилося, що деякі мають великий попит, інші – стоять майже порожні. Аби розвантажити переповнені парковки, менш популярні зробили безкоштовними у суботу та неділю. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Йдеться про 124 майданчики, більшість з яких розташована в центральній частині міста. У зоні «А» – 4 майданчики, «В» – 96 майданчиків та зоні «С» – 24 майданчики. У будні з 08:00 до 20:00 оплата залишається та здійснюється за тарифом відповідної зони. Оператор вже перепрограмував технічне обладнання та вніс відповідні зміни. Упродовж тижня закінчать заміну інформаційних табличок на майданчиках», – розповів під час брифінгу 4 жовтня начальник виробничого-технічного відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Андрій Осипов.

Перелік майданчиків, де змінився режим роботи, за посиланням: https://dniprorada.gov.ua/uk/Widgets/GetWidgetContent?url=/WebSolution2/wsGetTextPublicDocument?pID=624511&name=3-26/9.

Представник КП «Транспортна інфраструктура міста» також зазначив: «За вересень у Дніпрі за злісні порушення правил паркування на спеціальні майданчики було евакуйовано 490 транспортних засобів (у серпні— 538). За минулий місяць наше підприємство опрацювало 60 звернень громадян щодо облаштування паркувальних майданчиків, перевірки законності ведення діяльності на майданчиках для паркування, демонтажу незаконно встановлених пристроїв. У ході опрацювання було виписано 12 приписів щодо усунення порушень та демонтовано 14 незаконно встановлених технічних пристроїв. Йдеться про різні обмежувачі руху, замки, стовпчики. До кінця року за зверненнями містян планується встановити 530 нових антипаркувальних стовпчиків для безпеки та дотримання правил паркування».

За вересень 2023 року у місті зафіксовано близько 17 100 порушень правил дорожнього руху щодо зупинки, стоянки транспортних засобів та паркування. У порівнянні з серпнем їхня кількість залишилася майже на одному рівні (у серпні – 17 126 штрафів). За серпень до бюджету міста від сплати стягнень за неправильне паркування надійшло понад 4 млн 500 тис. грн.

«За вересень до інспекції з питань контролю за паркуванням надійшло 665 звернень від громадян щодо великої кількості порушень правил дорожнього руху та правил паркування. З них 18 звернень щодо автівок, які були залишені з порушеннями у дворах житлових будинків. На порушників накладають адміністративні стягнення у вигляді штрафів. Повідомити про порушення правил паркування можна на гарячу лінію інспекції: 068-578-04-37. Або надіслати звернення на електронну пошту: dpparkcontrol@gmail.com», – прокоментувала начальниця відділу організаційно-аналітичної роботи, інформаційних технологій та забезпечення діяльності інспекції з питань контролю за паркуванням ДМР Світлана Макарова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook