ГоловнаCуспільство

Ремонти систем опалення, електромереж, купівля генераторів та АВР: як у Дніпрі будинки ОСББ/ЖБК готові до опалювального сезону

У дніпровських будинках ОСББ та ЖБК у рамках підготовки до осінньо-зимового періоду відремонтовано 28 систем опалення, 96 електромереж. Комунікації були вже в аварійному стані, тому мешканці будинків подали заявки на відповідні ремонти за муніципальною програмою співфінансування (25 % від вартості сплачують мешканці та 75 % — міський бюджет). А ще в рамках згаданої програми місто допомагає генераторами та встановленням системи автоматичного включення резерву (АВР). 

Будинок ОСББ «Миру-3» вже отримав генератор. Незабаром тут встановлять і систему АВР. 

«У цій 16-поверхівці за відсутності електроенергії немає ані води, ані опалення, а також можливості приготувати їжу, оскільки плити також електричні. Аби уникнути такої ситуації в опалювальний період, місто допомагає таким будинкам. Йдеться про забезпечення генераторами за програмою співфінансування. Вони необхідні передусім для роботи індивідуального теплового пункту, аби насоси подавали тепло до квартир. А ще тут незабаром встановлять систему автоматичного включення резерву. У цьому будинку є два вводи подачі електроенергії, які заживлені з різних джерел. У разі вимкнення одного, інший може працювати. Аби система автоматично обирала той ввід, де є живлення, власне, і встановлюється АВР. А відтак — мешканці не відчують дискомфорту і будуть зі світлом», — прокоментував начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець. 

Цей будинок із внутрішнім контуром опалення. Без живлення насосів у підвалі теплоносій звідти не подається до квартир. «Ми вдячні міській владі за допомогу у придбанні генератора. Звісно, сподіваємося на краще – що не буде відключень електроенергії. Але потрібно бути готовими до різних ситуацій. Без електрики наш будинок – це просто бетонні плити. Дуже добре, що є така міська програма співфінансування, яка допомагає будинкам ОСББ/ЖБК в аварійних ремонтах, оснащенні. Раніше за програмою вже замінили труби холодного водопостачання та зробили вхідну групу у будинку. Вдячні за це!» – додала голова ОСББ «Миру-3» Наталія Шумік. 

Якщо багатоквартирний будинок ОСББ/ЖБК має власну котельню, насосну станцію або індивідуальний тепловий пункт, голова об’єднання може подати заявку до департаменту з питань самоорганізації населення на придбання генератора. Довідки за телефоном: 063-340-94-77.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook