ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині цьогоріч переселенцям виплатили майже 7,9 млрд грн допомоги на проживання

У 2023 році в області не припинялась виплата переселенцям грошової допомоги. Кошти отримали люди, які переїхали з «гарячих точок» на Дніпропетровщину. Загалом їм нарахували понад 7,9 млрд грн. Про це повідомили в ОВА.

«Державні виплати на проживання – щомісячні. Їх розмір фіксований. Люди з інвалідністю та діти отримують по 3 тис грн, решта – по 2 тис грн. Кошти, аби підтримати тих, хто через війну був вимушений покинути свої домівки», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.

Зареєструватися та оформити грошову допомогу переселенці можуть у центрі адмінпослуг чи сільраді. Або онлайн – через додаток «Дія».

З 1 серпня виплати продовжили автоматично ще на 6 місяців переселенцям, які вже отримують кошти. Тоді ж почали діяти нові правила. Зокрема, не можуть претендувати на допомогу ті, хто повернувся до постійного місця проживання. Або знаходиться за кордоном більш ніж 30 днів поспіль. А ще ВПО, які зробили дорогу покупку на понад 100 тис грн. 

Аби захистити права та інтереси переселенців, при обладміністрації створили Раду з питань ВПО. У ній – 18 учасників. Це представники громадських організацій, працівники підрозділів Дніпропетровської ОВА, переселенці.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook