ГоловнаCуспільство

Сенсорна кімната та зала соціалізації – робота інклюзивно-ресурсного центру у Дніпрі

Сенсорні кімнати, зали соціалізації та фізична активність. У Дніпрі працює інклюзивно-ресурсний центр, де допомагають дітям з особливими освітніми потребами. До кожного маленького відвідувача підхід індивідуальний, адже у центрі є сучасне обладнання. 

«Маємо  гарні умови для того, щоб приймати дітей. Маємо обладнання для забезпечення цікавих занять. Наприклад, є кабінети дефектолога, логопеда. Зала соціалізації, де навчаємо, як впоратися з побутом, сенсорна кімната. У закладі проводять комплексне оцінювання розвитку дитини, її когнітивної сфери, фізичного стану тощо. Висновок фахівців центру допомагає педагогічним працівникам дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної освіти складати індивідуальну  програму розвитку для дітей», – розповіла в. о. директора Інклюзивно-ресурсного центру № 2 ДМР Євгенія Шаліхман. 

Над розвитком малечі працює команда досвідчених фахівців.

Одна з важливих локацій для занять – зала з лікувальної фізичної культури.

«Тут ми за допомогою гри оцінюємо фізичні можливості дитини, ось, наприклад, кидаємо м’ячика, бігаємо», – уточнила фахівчиня-консультантка Інклюзивно-ресурсного центру № 2 ДМР Лариса Соболева.

Інклюзивно-ресурсний центр № 2 ДМР працює з понеділка по п’ятницю за адресою: просп. Слобожанський, 46-А. Звернутися за консультацією можна у вівторок та четвер з 14:00 до 16:00.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook