ГоловнаCуспільство

Митці Петриківського розпису презентують українські культурні надбання на виставці у Норвегії

Дніпропетровщина долучилась до виставки у Норвегії. Від області бере участь Музей історії Петриківського розпису та народних ремесел. Для відвідувачів художники проводять майстер-класи і воркшопи. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.  

«Вдячний норвезькому місту Фредрикстад і тамтешньому музею за те, що гостинно відчинила свої двері. За увагу на найвищому рівні. Адже експозицію особисто відкрила заступник мера округу Камілла Ейдсволд. Це крутий обмін досвідом. І чудова нагода зміцнити двосторонні відносини між нашими народами. Через те, що безцінне – культуру та традиції», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

3.jpg 4.jpg

Він додав, що саме Петриківський розпис 10 років тому увійшов до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини людства ЮНЕСКО. Під час повномасштабної війни «квітчасте» мистецтво стало арт-терапією для наших оборонців. Заняття для ветеранів у регіоні проводять щотижня.

Під час виставки норвезькі майстри поділились секретами виготовлення музичних інструментів з українськими кобзарями.

Це спільна ініціатива Центру розвитку «Демократія через культуру», Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Норвезького інституту ремесел та Музею Фредрикстад. Її реалізували за підтримки Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, Міністерства культури та інформаційної політики, Дніпропетровської обласної військової адміністрації, благодійників.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook