ГоловнаCуспільство

Відкрили засувки, перевірили крилові крани: ще в одному будинку на ж/м Червоний Камінь з’явилося тепло

У Дніпрі міська аварійна служба щодня запускає тепло у багатоквартирних будинках. Цього дня його подали і до осель на ж/м Червоний Камінь, 19. Бригада оперативно виконала усі необхідні роботи.

«У підвалі будинку стоїть рамка управління, яка запускає опалення на весь будинок. Відкрили на ній засувки, перевірили крилові крани – і тепло почало подаватися в оселі жителів. Циркуляція працює. Поступово щодня з моменту запуску котелень виконуємо такі роботи по всьому місту, аби в квартирах дніпрян було тепло», – розповідає слюсар міської аварійної служби Яків Кряшко. 

Мешканка згаданого будинку Таїсія Стасенко вдячна службі за проведені роботи: «Хлопці молодці, все так швидко зробили у підвалі. Тепер у квартирі буде тепло, а відтак – і комфортно. Добре, що є така служба, яка виконує такі пускові роботи».

За словами представника департаменту житлового господарства міської ради Єгора Худякова, після запуску котелень потрібно ще близько двох тижнів, аби поступово в усіх будинках з’явилося тепло. У зв’язку з цим міська аварійна служби нині працює у посиленому режимі, щоб будинки якнайшвидше були з теплом.

«Не існує однієї кнопки, яка б запускала опалення одночасно по всьому місту. Це відбувається вручну за допомогою працівників міських служб. При цьому важливо, аби мешканці верхніх поверхів обов’язково спускали повітря у системі опалення для правильної циркуляції й щоб усі квартири отримували тепло рівномірно. З початку року міська аварійна служба виконала більше ніж 20 тисяч заявок від мешканців щодо системи холодного водопостачання, опалення, електросистем у будинках тощо. Це різні роботи, зокрема й ремонтні, пусконалагоджувальні, ревізії чи заміни, наприклад, хомутів тощо. Якщо сталася аварійна ситуація  у будинку або упродовж десяти днів не з’явилося тепло в оселях, жителі можуть звертатися до згаданої служби за телефоном: 736-10-02. Бригада приїде на місце, перевірить систему опалення у будинку», – додав Єгор Худяков.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook