ГоловнаCуспільство

Допомога учням від міжнародних партнерів, спортивні перемоги, форум зі шкільного харчування: новини в сфері освіти від ОВА

Міжнародні партнери продовжують підтримувати ліцеї і гімназії області. Передали для школярів навчальні набори та гаджети. На Дніпропетровщині пройшов Регіональний форум, присвячений реформі шкільного харчування. Про ці та інші новини області в сфері освіти розповіла заступник начальника ОВА Ірина Грицай під час брифінгу.

«Минулого тижня область отримала від Дитячого фонду ЮНІСЕФ понад 9,2 тис рюкзаків із канцелярією. Вже на місцях їх розподілять між родинами, в яких є учні. А ще наші друзі передали понад чотири сотні наборів «школа в коробці». Кожен – розрахований на 40 дітей», – зазначила Ірина Грицай. 

Вона додала, що ЮНІСЕФ подбав і про технічне оновлення. Між громадами розподілили 4361 ноутбук. 

Допомога піде хлопцям та дівчатам, які навчаються онлайн або у змішаному форматі. І чиї родини не в змозі придбати необхідні гаджети.

В області пройшов Регіональний форум, присвячений шкільному харчуванню.

До його учасників звернулася перша леді Олена Зеленська. Серед спікерів були представники Міносвіти і Проєктного офісу реформ.

У залі ж зібралося понад 200 фахівців з Дніпропетровщини. Керівники навчальних закладів та представники громад.

Серед питань – впровадження якісного, поживного і корисного меню. Організація харчування у начальних закладах, модернізація їдалень.

У Києві пройшла виставка «Петриківський розпис – кольори життя». Її презентували до визначної дати. Саме 10 років тому це мистецтво стало нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО.

В експозиції були представлені роботи сучасних майстрів, викладачів та студентів фахового мистецько-художнього коледжу культури.

Нагородами відзначилися спортсмени регіону. Срібну медаль чемпіонату Європи з таїландського боксу виборов Олександр Єфименко.

«Мали успіхи наші атлети і на національному рівні. З чемпіонатів та кубків України вони привезли 43 медалі: 17 золотих, 8 срібних та 18 бронзових. Крім того, гарно проявили себе паралімпійці та дефлімпійці», – розповіла Ірина Грицай. 

Вона наголосила, що увесь тиждень майже щодня ворог тероризував Нікопольщину. Атакував район дронами-камікадзе, бив з важкої артилерії. Понівечені оселі місцевих мешканців, приватні підприємства, адмінбудівлі, електромережі. Шість людей постраждали.

Оборонці неба приземлили над областю п’ять ворожих безпілотників. Їх збили у Синельниківському та Павлоградському районах. А у Дніпровському і Криворізькому районах сили ППО знищили дві ракети.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook