ГоловнаCуспільство

«Зараз тут краса. Гойдалки, гірки, каруселі й головне — безпечне покриття», — дніпрянка про відремонтований аварійний дитячий майданчик

Дніпрянка Тетяна щодня за будь-якої погоди виходить на прогулянку із синочком. Сьогодні вирішили провести час на майданчику, що на бульварі Слави. Тут зробили аварійний ремонт усього комплексу.

«Зараз тут краса. Гойдалки, гірки, каруселі й головне – безпечне покриття. Є де побігати. Адже раніше тут був страх, просто ніде було гуляти», – каже мати дворічної дитини.

А місцева мешканка Галина Мороз додає: «Раніше тут не можна було гуляти. Ба більше – небезпечно для малечі. Ми вирішили звернутися до міської влади, щоб зробили тут ремонт. Швидко відреагували й оновили цей майданчик. Дуже добре, що на наші звернення звертають увагу під час повномасштабного вторгнення. Це дає почуття того, що місто живе й працює. Це – промінь надії».

За 2023 рік у Дніпрі відремонтували 78 аварійних комплектів спортивного та дитячого обладнання за зверненнями містян.

«До того ж з початку року до КП «Розвиток територій міста» надійшло більше ніж 800 звернень від дніпрян з проханням відремонтувати дитяче, спортивне та тренажерне обладнання на майданчиках біля їхніх будинків. На 2024 рік вже формується перелік адрес для ремонтів. Враховуються як звернення громадян, так і результати щорічної інвентаризації. Її провели восени. У цифрах – ремонт більше ніж 70 комплектів обладнання запланований наступного року», – уточнює В’ячеслав Максименко, головний інженер КП «Розвиток територій міста» ДМР.

Ще цьогоріч КП «Розвиток територій міста» взяло на позабаланс 150 комплектів обладнання (позабаланс – якщо власника майданчика не знайдуть, то обладнання повністю перейде на баланс КП, - ред.). Власники ще 620 комплектів, які є на території Дніпра, досі ще не визначені.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook