ГоловнаCуспільство

Програма безбар’єрного простору, звернення до НАЗК щодо компанії Limak та продовження дерусифікації: у Дніпрі пройшла 46-та сесія міськради

31 січня у Дніпрі провели 46-ту чергову сесію міськради. Перше цьогоріч засідання тривало близько години. Так депутати проголосували за програму створення безбар’єрного простору, розраховану на найближчі роки. 

Крім цього, було ухвалено звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо включення турецької будівельної компанії Limak, яка з початком повномасштабного російського вторгнення кинула будівництво метро у Дніпрі та втекла з України, до списку міжнародних спонсорів війни. Як з’ясувалося, фірма веде активний бізнес у Росії, де збагачується сама та сплачує податки державі-терористці. 

Серед рішень сесії також дерусифікація ще майже сотні міських вулиць. 

Водночас під час засідання традиційно нагородили комунальних працівників та лікарів Дніпра. Серед тих, хто отримав відзнаки, Ірина Кульбач — завідувачка акушерського відділення пологового будинку, який 29 грудня минулого року був понівечений через черговий російський ракетний обстріл. Лікарці, котра тоді врятувала породіль та вагітних, швидко перевівши їх в укриття, присуджено медаль «За заслуги перед містом».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook