ГоловнаCуспільство

Економлять бюджетні кошти на 50 %. У Дніпрі вагоноремонтна майстерня відновлює рухомий склад власними силами

У Дніпрі рухомий склад міського електротранспорту ремонтує вагоноремонтна майстерня на базі КП «Дніпровський електротранспорт». Тут проводять капітальні ремонти кузовів, трамвайних візків, електродвигунів та іншого обладнання.

«Зараз у нас на ремонті 5 трамвайних вагонів та 1 тролейбус. У них буде повністю відновлена нижня частина, замінена обшивка даху, оновлено салон, відремонтовано електрообладнання. Кожна одиниця рухомого складу потребує ремонту після 300 тис. км пробігу. На 2024 рік заплановано капремонт 41 трамвайного вагона та 15 тролейбусів», – розповів Юрій Карнаушенко, начальник спеціалізованої вагоноремонтної майстерні КП «Дніпровський електротранспорт».

Аби проінспектувати роботу майстерні, до неї завітав черговий по місту Олександр Лещенко. Він упевнився, що підприємство забезпечено всім необхідним для проведення ремонтів.

«За результатом перевірки ми побачили, що в майстерні є все необхідне обладнання, матеріали, запасні частини, інструменти для проведення ремонтних робіт. Повністю виконуються роботи з розборки, заміни запчастин, фарбування, миття. Після чого вагони виїжджають, як новенькі на маршрути міста. У 2016 році тут відбулось оновлення матеріально-технічної бази, завдяки чому комунальне підприємство в змозі самостійно виконувати всі ремонтні роботи, без залучення підрядників. Це економить кошти міського бюджету на 50 %, також це пришвидшує виконання робіт. Наш досвід приїжджають переймати представники комунальних підприємств з інших міст України, зокрема, з Миколаєва та Конотопа», – зазначив начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко.

До введення воєнного стану у майстерні КП «Дніпровський електротранспорт» виконували капітальні ремонти візків трамвайних вагонів не тільки для власних потреб, а й для інших підприємств електротранспорту України, а саме для трамвайних депо Києва, Кам’янського, Кривого Рогу, Маріуполя, Миколаєва.

У рамках інспекційного об’їзду черговий перевірив пункт незламності по просп. Нігояна, 49. Він упевнився, що у разі необхідності пункт має все необхідне для прийому дніпрян.

«Силами підприємства організовано 6 пунктів незламності. У них дніпряни можуть зарядити свої електропристрої, зігрітися, послухати радіо, випити гарячого чаю. Генератори у постійній готовності та встановлені відповідно до норм. Освітлення переводиться на резервне живлення у разі відключення електроенергії. Пункти забезпечені медичними аптечками. Також є інтернет-роутери, аби відвідувачі мали постійний зв’язок. У цьому пункті незламності облаштовано кімнату матері та дитини. Також на вході є пандус та кнопка виклику чергового, якщо людині з інвалідністю потрібна допомога», – прокоментував Олександр Лещенко.

Пункти незламності КП «Дніпровський електротранспорт» розташовані за адресами:

  • проспект Сергія Нігояна, 49
  • вулиця Холодильна, 2
  • проспект Богдана Хмельницького, 31-А
  • вулиця Миколи Руденка, 106
  • проспект Свободи, 74
  • вулиця Бориса Кротова, 15-А
Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook