ГоловнаCуспільство

ЦВК вважає, що жодних проблем із легітимністю Зеленського після 20 травня немає,- Инсайдер UA

Центральна Виборча Комісія (ЦИК) України офіційно оголосила, що не має ніяких сумнівів у легітимності президентства Володимира Зеленського після 20 травня. Про це повідомляє Telegram-канал «Инсайдер UA».

За словами представників комісії, Зеленський має продовжувати виконувати свої повноваження до приходу на посаду його наступника, і вибори президента повинні відбутися після завершення війни.

«На думку комісії, він має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають відбутися після війни. Також журналісти опитали кількох юристів. Усі вони трактують норми Конституції як забезпечення безперервності влади, щоб «країна не опинилась у ситуації вакууму влади». І нагадують досвід Кучми та Ющенка, які затрималися у кріслі президента трохи більше п'яти років»,- йдеться у повідомленні.

І ЦВК, і експерти сходяться на думці, що тему «20 травня» вже активно взяла у розробку російська пропаганда, «схиблена на наративах «хунти» та нелегітимності влади в Україні після 2014 року.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook