ГоловнаCуспільство

Дніпропетровська філія «Газмережі»: як вчасно виявити витік газу у помешканні

Природний газ немає запаху, його не можна розпізнати на дотик або слух. Однак існує надійний спосіб для виявлення витоку блакитного палива.

Дніпропетровська філія «Газмережі» рекомендує встановити побутовий сигналізатор газу, який одразу попередить споживача про ймовірну надзвичайну ситуацію. 

Газосигналізатори є різних типів: для автоматичного контролю концентрацій природного газу, а також із детекторами чадного газу. Однак компанія радить надати перевагу комбінованому варіанту, який реагуватиме на обидва види небезпеки. 

Цей пристрій обладнаний спеціальними датчиками, які вимірюють концентрацію природного та чадного газу в повітрі. Коли прилад фіксує перевищення допустимої норми — одразу сигналізує про це. 

У випадку спрацювання сигналу – необхідно негайно звернутися за допомогою до аварійної газової служби за номером 104. Адже при концентрації в повітрі 5-15% природного газу утворюється суміш, що може вибухнути. 

Дніпропетровська філія «Газмережі» зауважує: варто завжди пам’ятати про свою безпеку. Встановлення сигналізатора виявлення природного та чадного газів допоможе додатково захистити домівку від загазованості повітря.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook