ГоловнаCуспільство

Понад 1300 юних талантів Дніпропетровщини взяли участь в обласному хореографічному фестивалі «Танцювальний крок»

На Дніпропетровщині відбувся хореографічний фестиваль «Танцювальний крок». У ньому взяли участь майже 150 колективів з семи районів. Спершу діти продемонстрували виступи онлайн. Далі журі відібрало найкращі ансамблі та солістів. Нагородили тих, хто посів 1-3 місця, на заключному концерті. Про це повідомили в ОВА.

«Вперше з початку повномасштабного вторгнення ми влаштували обласний хореографічний фестиваль. Нарешті дітлахи змогли реалізувати свій творчий потенціал та показати майстерність. Цей конкурс має на меті зберегти традиційне мистецтво і водночас розвивати нові форми», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ірина Грицай.

Понад 1300 учасників показали свої здібності у відбірковому етапі. Всі танцюристи отримали дипломи.

«На фестивалі ми представили незвичний для нашого регіону танець – Ірландський степ. Для виконання використовується спеціальне дзвінке взуття. Ми ретельно готувалися. Дуже раді долучитися до цієї події. Діти вже засумували за атмосферою змагань», – зізнається керівник колективу «Сюрприз» Євген Мінько.

З-поміж них всіх претендентів відібрали 47 ансамблів та солістів, які посіли призові місця.

«Ми готувалися ще з вересня. Привезли танець аж з П’ятихаток. Звичайно, були впевнені в перемозі. Проте не забували, що в нас є дуже сильні конкуренти», – каже танцівниця ансамблю «Задоринка» Софія.

Переможців визначали у 4 номінаціях. Відзначили тих, хто найкраще показав себе у сучасному, народному, класичному чи бальному стилях.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook