ГоловнаCуспільство

«Моя головна мотивація - мій син. Заради нього хочу якнайшвидше стати на ноги», - військовий про лікування в реабілітаційному центрі Дніпра

Пан Геннадій на війні з 2015 року. Тоді був мобілізований. Після 15 місяців служби повернувся додому. Але вирішив знову стати до лав Сил Оборони та підписав контракт. За роки служби змінив декілька спеціальностей. Був водієм, артилеристом та піхотинцем. Повномасштабне вторгнення РФ застав на фронті в Донецькій області. Перше і єдине важке поранення Геннадій отримав у вересні 2022 року – попав під мінометний обстріл. Одну ногу відірвало, іншу побило осколками. Потім захисник лікувався закордоном, в медзакладах Києва, Кам'янського та Дніпра. Зараз проходить черговий етап в реабілітаційному центрі Дніпра.

«Це вже мій другий курс лікування в цьому реабілітаційному центрі. Тут дуже гарні спеціалісти. Минулого разу я був тут, коли в мене на нозі був апарат Ілізарова. Я пересувався на кріслі колісному. Зараз мені вже встановили протез, я вчусь краще на ньому ходити. Виконую силові вправи, вчусь долати перешкоди, сходинки. Прогрес колосальний. Якщо раніше міг тільки на кріслі колісному їздити, то зараз вже частково пересуваюсь самостійно, можу навіть водити автівку. Якщо казати про мою мотивацію, то це ,звісно, мій син. Йому зараз 15. Коли я пішов на війну, він пішов у перший клас. Мрію поставити його на ноги», - каже Геннадій.

У Дніпрі в реабілітаційному центрі з кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда. Вона складається з лікарів фізичної реабілітації, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, логопедів та психологів. Для кожного хворого розробляють індивідуальну програму лікування з урахуванням особливостей пацієнта.

«Перший етап реабілітації Геннадія в нашому закладі був складним як для нього, так і для нас. Пацієнт не лише втратив одну кінцівку, а й мав серйозні травми іншої. Ми готували його до протезування. Зараз наша задача - відпрацювати ходу та повсякденну активність у побуті. Заняття проходять двічі на день. Ми робимо силові вправи, тому що зберігається слабкість нижніх кінцівок. Також ми тренуємо рівновагу та ходу», - розповів фізичний терапевт Олександр.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook