ГоловнаCуспільство

В одній з дитячих лікарень Дніпра продовжують повертати маленьких пацієнтів до нормального життя завдяки потужній реабілітаційній базі

Дніпро продовжує надавати потужну реабілітаційну допомогу як дорослим так і дітям. Вже півтора роки її отримує 15-річна Анастасія. Дівчина на початку повномасштабного вторгнення переїхала з Маріуполя до Дніпра. В неї діагноз ДЦП, правобічний геміпарез, тож родина потребувала гарного спеціаліста для донечки. 

«Мені дуже подобається Дніпро. Я тут знайшла багато друзів з якими постійно спілкуюсь. І цю лікарню я теж полюбила, адже тут неймовірні лікарі. За спеціальною програмою вони допомагають розробити мені руку і вже за цей час є результат: я стала брати нею предмети. Наприклад, їм вже ложкою, відкриваю двері тощо. І все – правою рукою. Щодо правої ноги, то теж майже повноцінно нею ходжу, а не тягну її за собою як це було раніше», - ділиться Анастасія Ващенко. 

З дівчиною займається потужна команда реабілітологів. Завдяки сучасному обладнанню всі заняття інтерактивні. Але навчають і зовсім простим речам — налити щось у ложку, або ж щось приготувати. 

«Коли Настя вперше до нас потрапила, вона була погано соціалізована, мала хиткий психологічний стан, адже пережила певні моменти. Вона трошки була замкнута, рука в неї взагалі не працювала, вона була як допоміжня. Також було явно видно паралітичну ходу. Ми підключили у роботу фізичну терапію, ерготерапію і роботу з психологом. Важливим фактором було зробити все, аби вона почала нам довіряти. І як тільки це сталось, пішов дуже крутий стрибок. Тобто зараз вона все робить правою рукою. І хоча їй спочатку хочеться лівою рукою щось зробити, але вона пам'ятає, і починає брати предмети у праву руку. Тож ми продовжуємо з нею роботу, адже Настя, не дивлячись на той діагноз, який в неї стоїть, абсолютно самодостатня дівчинка, у майбутньому жінка, яка буде жити повноцінне життя, не дивлячись на цей діагноз», - розповіла лікарка фізичної та реабілітаційної медицини дитячої лікарні Дніпра Олеся. 

Ця лікарня – є потужною реабілітаційною базою для дітей вже понад 80 років. Нещодавно попри війну тут завершили масштабну реконструкцію, яку розпочали ще до повномасштабного вторгнення. 

До складу комплексу входять 3 стаціонарні підрозділи у яких надають допомогу дітям з різною інфекційною, неврологічною та психіатричною патологією. Працює педіатричне відділення спеціалізованої допомоги, відділення реабілітації та інтенсивної терапії. Філія пологового будинку, відділення відновного лікування, консультативно-діагностичне відділення. Відділення анестезіології, ультразвукової, функціональної та ендоскопічної діагностики, централізована клініко-імунологічна лабораторія, клініко-діагностична лабораторія тощо. Заклад має реабілітаційний басейн та є одним з небагатьох в Україні, де настільки комплексно опікуються психоневрологічними патологіями і травмами у дітей.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook