ГоловнаCуспільство

Покров отримав від ЮНІСЕФ автівку для патронатних медсестер

Покров Дніпропетровської області отримав автівку за програмою «Турбота з народження вдома» від ЮНІСЕФ та МОЗ. На ній патронатні медсестри виїжджатимуть до пацієнтів. Передали їм і дорожні сумки з планшетами та обладнанням.

«Патронатна служба у нас існувала давно. Та програма від МОЗ і ЮНІСЕФ допомогла удосконалити її. Наш персонал пройшов спеціальне навчання. Вже майже рік у громаді працює універсально-прогресивна модель домашніх медсестринських візитів. Тепер вони приділяють увагу не тільки медичним аспектам догляду за дітьми, а й соціальним та психологічним», – зазначила директорка медичного закладу, який отримав машину, Олена.

У дорожніх сумках медсестер – термометри, ваги, антисептик, засоби індивідуального захисту, пульсоксиметр, отоскоп та ліхтарик. А ще – тест на рівень білка в крові, шпателі та сантиметрова стрічка. Передали їм і ноутбуки.

У громаді працюють дві патронатні медичні сестри у команді з лікарями. Вони взаємодіють окремо з кожною родиною та дитиною. До вирішення їхніх проблем підходять індивідуально.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook