ГоловнаCуспільство

Три громади Дніпропетровщини отримали мобільні ЦНАПи

До Камʼянської та Новоолександрівської громад Дніпропетровської області вирушили мобільні центри надання адмінпослуг. Напередодні такий самий отримав й Кривий Ріг. «Офіси на колесах» допоможуть зробити сервіси ще доступнішими. Авто закупили міжнародні партнери.

«Кількість мобільних офісів в регіоні зросла вдвічі – тепер їх загалом шість. Вони виїжджають до віддалених населених пунктів, до людей з інвалідністю або старшого віку. Словом, до мешканців, яким з тих чи інших причин важко дістатися стаціонарних відділень. Так адмінпослуги стають ще доступнішими» – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

У пересувних «точках доступу» стільки ж сервісів, як і в звичайних. Зокрема, там можна оформити субсидію чи інші види держдопомоги, зареєструвати нерухомість та бізнес. Працює і «Я – ветеран» – єдине вікно для оборонців та їхніх родин.

«У нашій громаді чимала територія, 9 старостатів. Мешканці кожного її куточка повинні мати доступ до адмінпослуг. Будемо виїжджати по виклику та за графіком кожного четверга. Надаватимемо такі самі сервіси, як і в головному офісі», – розповів сільський голова Новоолександрівки Олександр Візір.

В автомобілі обладнане місце адміністратора. Облаштовані пандуси. А щоб завжди була електрика, є генератор.

«Наші територіальні підрозділи надають вже понад 600 послуг. Втім, під час відключень світла мобільна точка дуже необхідна. Ми вже розробили графіки роботи», – поділилася директорка департаменту муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради Марина Гурська.

Машини закупили Європейський Союз та ПРООН. Проєкт втілили в партнерстві з Мінцифри.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook