ГоловнаCуспільство

Команда ОВА зустрілась зі спеціальним посланником Федерального уряду Німеччини в Україні Георгом Мільбрадтом

На Дніпропетровщину завітав спеціальний посланник Федерального уряду ФРН з питань децентралізації, ефективного врядування та державної служби в Україні Георг Мільбрадт. З європейським дипломатом та делегацією Програми «U-LEAD з Європою» зустрілась команда ОВА.

Заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай зазначила, що надзвичайно рада вітати в області людину, яка зробила значний внесок у реформи децентралізації та державного управління.

«У нашому регіоні утворено 86 територіальних громад. Це один з найкращих показників у країні. В умовах війни серед їх головних викликів – створення безпечних умов для проживання та навчання, забезпечення ефективної бюджетної політики, стабільної роботи інфраструктури, підтримка переселенців, зміцнення економіки», – розповіла заступник очільника регіону Ірина Грицай. 

Вона також наголосила, що Дніпропетровщина активно налагоджує зв’язки з регіонами-партнерами. Таких у області 12. Серед найактивніших – Німецька федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія, Південноморавський край Чехії, Нижньосілезьке воєводство Польщі.

А ще ОВА тісно співпрацює з регіональним офісом програми “U-Lead з Європою”. Проведено тисячі тренінгів, воркшопів, консультацій, надано безліч гуманітарної допомоги.

«Я спостерігаю за змінами, які відбуваються. Можу сказати, що в Україні сформована стабільна база місцевого самоврядування. Утворені спроможні громади, які надають послуги своїм громадянам. На рівні сіл, селищ, міст та містечок. Вони допомогли вашій державі встояти в перші дні повномасштабного вторгнення», – сказав професор Георг Мільбрадт.

Пан Мільбрадт додав, що протягом тижня їздитиме Україною. Спілкуватиметься з мерами міст. Заплановані зустрічі й з представниками центральної влади. Аби побачити, як працюють громади під час війни.

Присутні обговорили результати Ukraine Recovery Conference 2024, що відбулася влітку у Берліні. Акцентували, що вони відчутні. Започатковані міжнародні альянси, які сприятимуть відновленню країни в майбутньому.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook