ГоловнаCуспільство

В одному з обласних медзакладів запрацювало модернізоване відділення щелепно-лицевої хірургії

В одному з обласних медзакладів запрацювало відділення щелепно-лицевої хірургії. Його запустили після модернізації. Там замінили всі комунікації. Оновили палати та кабінети. Закупили меблі та сучасне обладнання світового рівня. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

«Дякую лікарні за те, що взялися втілювати проєкт заради своїх пацієнтів. Благодійникам, які долучилися фінансово. Це відділення – приклад того, як спільними зусиллями можна робити прекрасні речі», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Відділення облаштували новітнім обладнанням. Серед іншого, єдиною в регіоні ICG-камерою. Прямо під час операції вона дозволяє визначити тип пухлини. Якщо потрібно, одразу скорегувати план втручання.

«Також маємо нейромонітор, який виявляє положення лицьового нерва та допомагає зберегти міміку пацієнта. Кріостат для заморожування матеріалу перед дослідженням. Та й саме приміщення оновили. Відремонтували кабінети і палати, замінили системи водо- і теплопостачання, електрику і сантехніку. Всі меблі – нові», – розповів генеральний директор лікарні пан Олексій.

Все це допомагає медикам, які рятують людей із пухлинами. Реконструюють обличчя при вроджених вадах та після мінно-вибухових травм. З кожним пацієнтом працює ціла команда. Пластичний та нейрохірурги, отоларинголог й офтальмолог.

«Змінився маршрут пацієнта. Можемо розділяти їх потоки в залежності від захворювання. Це дуже важливо, аби не змішувалася мікрофлора. А завдяки новому обладнанню це одне з найпрогресивніших відділень», – наголосив завідувач відділення Денис.

Там вже приймають перших пацієнтів. Пан Олександр – переселенець з Краматорська. Наразі проживає у Кам’янському. Звідти його й направили до обласного медзакладу.

«Тут дуже зручно. За свої 68 років я вперше лікуюсь з таким комфортом. Не очікував, що операція пройде так швидко, якісно і безболісно. Обслуговування прекрасне, лікарі кваліфіковані та добрі. Харчування, як на мене, смачне. Мені дуже подобається. У таких умовах й одужуєш швидше», – поділився Олександр.

Допомагають у відділенні і малечі. Вже кілька днів там провела 5-річна Катя зі своєю мамою Оксаною.

«Дочку прооперували, вже йде на поправку. Палата сучасна, гарний ремонт. Дуже добре ставиться персонал до дитини і до мами. Я тут лежала зі старшим сином років 10 тому, то зараз звісно умови набагато кращі», – підкреслила пані Оксана.

До ремонту у відділенні прооперували майже 800 дорослих та дітей. Тепер лікарі впевнені, що зможуть приймати ще більше пацієнтів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook