ГоловнаСпорт

Футбольне поле, бігові доріжки та спортмайданчики: у Дніпровському осучаснюють стадіон

У селищі Дніпровське стартувала реконструкція стадіону. Там будуть нові трибуни, сучасне футбольне поле, бігові доріжки та спортивний майданчик. А ще – воркаут-зона. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровької ОДА.

«Відновлюємо стадіон у селищі Дніпровське. Це буде якісна та сучасна спортивна база. Місцеві зможуть грати у футбол та баскетбол, волейбол і теніс. Займатися фітнесом та легкою атлетикою», – сказав Валентин Резніченко.

У 1960-х роках у центрі селища Дніпровське виріс потужний спорткомплекс – з критим басейном, тиром та великим футбольним полем. Його збудував крохмале-патоковий комбінат.

«Ми намагалися підтримувати стадіон у належному стані. Але з роками він почав занепадати, – розповів директор спорткомплексу «Дніпровець» Володимир Кусий. – На оновлення нашого майданчика чекаємо вже не перший рік. Після реконструкції він буде відкритий для всіх мешканців селища».

Чоловік додав: раніше приймали першості району, області та країни. І не лише з футболу, а й з легкої атлетики. Місцеві команди ставали призерами всеукраїнських змагань.

«Якось грали у Верхньодніпровську – хлопці були у захваті! Мріємо, що і у нас буде такий стадіон. Це великі можливості та перспективи, – каже тренер з футболу Іван Лобовко. – Зараз доводиться тренуватися з дітьми на шкільному спортмайданчику».

На стадіоні вже стартували роботи. Підрядники будують 3-метрову підпірну стіну – аби не сповзав грунт.

«Віримо, що з появою сучасного стадіону спортивне життя в громаді завирує з новою силою. Будемо проводити більше змагань», – сказав Верхньодніпровський міський голова Геннадій Лебідь.

Згодом на стадіоні зведуть нові криті трибуни на 400 місць. На футбольному полі укладуть штучний газон. Навколо будуть бігові доріжки з гумовим покриттям.

А ще – зроблять майданчик для баскетболу і волейболу. Облаштують і окрему зону для занять воркаутом.

«Це дуже популярне місце серед місцевих. Усю юність грали тут у баскетбол та стрітбол. Хотіла і сина навчити грати. Тепер із нетерпінням чекаю на завершення робіт», –  поділилася місцева мешканка Катерина Перлак.

Стадіон оновлюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook