ГоловнаСпорт

38 молодих спортсменів увійшли до штатної команди резерву Дніпропетровщини

Цьогоріч 38 молодих спортсменів зарахували до штатної команди резервного спорту Дніпропетровщини. Це обдаровані атлети від 15 до 23 років. Їх офіційно працевлаштували в департаменті молоді і спорту Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Про це повідомили в ОВА.

«Підтримуємо молодих перспективних спортсменів регіону. За погодження Міністерства молоді та спорту України до штатної команди взяли 38 юнаків та дівчат від 15 до 23 років. Майбутніх олімпійців працевлаштували в департаменті. Є ще 2 вакансії», – зазначив директор департаменту молоді і спорту Дніпропетровської ОВА Олександр Пшеничников.

До штатної команди прийняли призерів юнацьких чемпіонатів України, Європи та світу. Це представники збірної команди України з 13 олімпійських видів спорту – боксу, вільної та греко-римської боротьби, академічного веслування, веслування на байдарках і каное, дзюдо, плавання, легкої атлетики, фехтування, скелелазіння, триатлону, кульової стрільби та важкої атлетики.

Серед них чемпіон Світу з боксу серед юніорів Микита Засенок. А ще – чемпіон Європи з вільної боротьби серед юнаків Олександр Мамрош, чемпіонка України з дзюдо Софія Бородінських, переможець міжнародних змагань з плавання Антон Кочу.

Юні спортсмени протягом року отримуватимуть заробітну плату з обласного бюджету. На це виділили майже 4 млн грн.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook