ГоловнаСпорт

Вперше область зібрала на Фестивалі хлопців та дівчат, які боролися за перемогу у п’яти олімпійських видах спорту

В області відбувся Фестиваль боротьби та єдиноборств. На ньому хлопці і дівчата змагалися за перемогу у п’яти олімпійських видах спорту. До настільки масштабного формату на Дніпропетровщині вдалися вперше. Підтримати учасників приїхав начальник ОВА Сергій Лисак. З напутнім словом до дітей звернулися й іменитий тренер і титуловані борці.

«Подібний Фестиваль боротьби та єдиноборств область проводить вперше. Він зібрав хлопців і дівчат, які претендують на першість у п’яти видах спорту. Це боротьба вільна та греко-римська. Дзюдо, тхеквондо і карате, – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак. – Ми популяризуємо здоровий спосіб життя та заохочуємо дітей до активності. Вдячний за ці можливості Силам оборони!» 

Особисто підтримати учасників наймасштабніших регіональних змагань приїхали Жан Беленюк та Володимир Шацьких.

«Ми повинні демонструвати, що український спорт живе і продовжує свою боротьбу. А також готує подальше покоління для представлення нашої країни на міжнародному рівні. Тож дякую організаторам за таку ініціативу та Фестиваль», – сказав чемпіон Олімпійських ігор Жан Беленюк. 

«Класний захід і такий необхідний для дітей у ці непрості часи. Мені приємно було отримати запрошення у рідний для мене Дніпро. Місто, де я відбувся як спортсмен, – додав головний тренер національної збірної з греко-римської боротьби Володимир Шацьких. – Тішить, що в області є великий потенціал у боротьбі. Тож можемо розраховувати на нових чемпіонів та призерів». 

З напутнім словом онлайн до юних спортсменів звернулися й президент НОК України Вадим Гутцайт і бронзова призерка Олімпіади-2020 в Токіо Дарʼя Білодід.

Підтримують учасників й їхні тренери і батьки.

«Вже вісім років син займається вільною боротьбою. Весь цей час я поруч. Вболіваю, переживаю, щоб без травм та з перемогою», – поділилася мама учасника Фестивалю Ірина.  

Чотирнадцятирічна Марія з Кам’янського у тхеквондо вже три роки. Каже – на початку хвилювалася перед змаганнями. Зараз з’явилася впевненість у собі.

«Щоб досягати успіху потрібні сила волі та бажання», – розказала Марія Кузнєцова. 

Правило переможців доповнила й чотирнадцятирічна Каміла Кучма з Кривого Рогу. Вільною боротьбою вона займається п’ять років. За плечима чимало нагород.

«Три-чотири тренування на день. Я починаю з ранкової пробіжки. Потім у басейн та шкільні уроки. Перед обідом прогулянка, а ввечері до залу», – перелічує дівчина. 

Загалом Фестиваль боротьби та єдиноборств зібрав понад 600 юних спортсменів області.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook