ГоловнаАнонси

«На Дніпропетровщині планують незаконно ліквідувати Зеленодольский ліцей - інтернат»

В Апостолівському районі планують незаконно ліквідувати Зеленодольский ліцей – інтернат. В зв’язку з цим, у середу, 17 лютого, у м. Зеленодольск відбудеться мітинг. Планується марш-хода до міської ради, де буде передано письмове звернення до міського голови. Початок о 13:00. Збір біля ліцею (Зеленодольск, Чкалова 2). Про це повідомляють організатори.

Номер телефона директора ліцею, Март’янова Ніна Сергіївна: (068) 615 31 16.

«Ми - колектив Зеленодольского ліцею, який місцева влада планує незаконно ліквідувати. В березні 2020 року набрав чинності закон «Про загальну середню освіту». Згідно з цим законом, назва ліцею у вигляді «Ліцей-інтернат» не може існувати з 2024 року.

З метою зберегти єдиний ліцей з математичним нахилом в Апостолівському районі, керівництвом ліцею декілька разів в Зеленодольську ОТГ голові Невеселому Дмитру Юрійовичу подавались документи на зміну назви закладу на «Ліцей» (згідно з законодавством, перейменування здійснює орган-засновник закладу), але кожен раз отримували відказ. Дмитро Невеселий має намір закрити ліцей, посилаючись на можливі причини (майбутні вимоги ліцензування, вимоги до приміщення і т.д.), які не знаходяться в межі його впливу й не мають ніяких відносин до права АРЛІ(Апостолівський районний ліцей-інтернат) на перейменування в односторонньому порядку за заявою закладу!!

Наш заклад планують незаконно зачинити, та позбавити дітей належного за законом права на отримання освіти для кожного українця!

Полторацький Олексій Володимирович (директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної держ. адміністрації) підтвердив необхідність збереження ліцею та необхідність його перейменування. З 2024 року область готова прийняти заклади на баланс, що дозволить: 

  • Зберегти унікальний заклад на території Апостолівського району та Зеленодольскої ОТГ;
  • Дати можливість дітям на території ОТГ отримати навчання в 10-11 класах;
  • Зберегти заклад як соціальний ліфт для всіх дітей Апостолівського і не тільки району, надавши можливість отримати унікальні знання та вступити до ВНЗ.

 Ми плануємо вийти на мітинг!

Та просимо вас: Допоможіть нам відстояти наші права! », - повідомляють організатори.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook