ГоловнаНадзвичайні події

Продавали вогнепальну зброю та наркотики: на Дніпропетровщині затримали міжрегіональну злочинну групу

У Дніпропетровській області правоохоронці затримали міжрегіональну банду торговців наркотиками та зброєю. Дніпропетровська обласна прокуратура повідомила про підозру п’ятьом учасникам групи, повідомляють у прес-службі.

Злочинцям інкримінують зберігання, придбання, збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу та незаконне придбання, зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин з метою збуту (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, п’ятеро місцевих мешканців налагодили незаконну схему збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території Дніпропетровської області. 

Підозрювані зберігали зброю у власних оселях та гаражних приміщеннях. Підшукували потенційних покупців через знайомих та реалізовували товар при особистих зустрічах. Оплату приймали як на банківські картки, так і готівкою.

Чоловіки також займалися збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. Закуповували канабіс, метамфетамін оптовими партіями та продавали через власну мережу збуту. Гроші від «бізнесу» розподіляли між собою.

У ході документування їхньої діяльності правоохоронці провели 8 оперативних закупок, під час яких придбано автомат АК-74, кулемет РПК-74, пістолет ПМ, понад 1000 патронів, 14 г канабісу та 100 г метамфетаміну.

«Під час обшуків у домоволодіннях, гаражних приміщеннях та автомобілях підозрюваних вилучено сліп-пакети з канабісом та метамфетаміном, вогнепальну, гладкоствольну зброю, пістолет ПМП, майже 700 набоїв різного калібру, пакети з порохом, гранати Ф-1 та РГН, мобільні телефони, банківські карти, комп’ютерну техніку, сім-картки, електронні ваги, чорнові записи, грошові кошти у сумі понад 1 млн грн та майже 11 тис доларів США»,- йдеться у повідомленні.

Всіх підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook