ГоловнаCуспільство

Проект «КРОК до безпеки» запустив «Гарячу лінію» 0 800 21 41 61 для консультацій громадян з питань радіаційної безпеки

Проект «КРОК до безпеки» запустив  «Гарячу лінію»  0 800 21 41 61 для  консультацій громадян з питань  радіаційної безпеки

В рамках інформаційної кампанії «КРОК до безпеки» розпочала роботу гаряча лінія 0 800 21 41 61. Сюди можуть звертатися всі громадяни, які виявили джерела іонізуючого випромінювання чи предмети з ознаками радіоактивності.

«Нам важливо не тільки розповідати людям у інформаційних матеріалах про правила поведінки та дії на випадок контакту з джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ) та предметами з ознаками радіоактивності, а й підстрахувати їх. Не всі одразу можуть зорієнтуватися, не всі можуть запам’ятати порядок дій. Тому в таких ситуаціях важливо мати можливість поговорити з фахівцем , який допоможе порадами чи відповість на запитання , надасть консультацію про проект, про джерела іонізуючого випромінювання, може пояснити норму законодавства про відсутність кримінального переслідування у випадку добровільного повідомлення чи здавання предметів або приладів із ДІВ. Дуже часто людині потрібен останній поштовх, бажання пересвідчитись , що їй дійсно не загрожує відповідальність за правильний вчинок. А тим більше дізнатися про правила поведінки при контакті із джерелами. Бо самодіяльність у цих питаннях має серйозні наслідки для життя та здоров’я. Тому у робочі дні за номером 0 800 21 41 61 чергують підготовлені нами фахівці, які нададуть професійну консультацію з питань радіаційної безпеки та поводження із ДІВ. А далі громадянин може повідомляти про небезпечні радіоактивні предмети Поліції , ДСНС або місцевим органам влади. Після такого повідомлення задіється механізм ліквідації надзвичайної ситуації, визначений Законом та нормативними документами. Спеціалісти вилучать предмет і відправлять на відповідальне зберігання до Дніпровської філії ДСП «Об’єднання «Радон». Так прокоментувала роботу «Гарячої лінії» 0800214161 керівник проекту «КРОК до безпеки» Олена Сальник . 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook